ASSOCIACIÓ DE GUÍES I ACOMPANYANTS DE MUNTANYA D´ANDORRA

PALAU DE GEL - CANILLO - Tel. +376 358399- PRINCIPAT D´ANDORRA - e.mail : agama@andorra.ad

|  PRINCIPAL TITULACIONS  |  ACTIVITATS  |  SOCIS FOTOS  |  ENLLAÇOS | CONTACTEU  |       

 

Activitats

EXCURSIONISME:

 

L´excursionisme permet tenir una altra visió de la muntanya per millor apreciar-la i respectar-la. Caminar, és el mitjà per descobrir el nostre patrimoni, així com les tradicions, la cultura i l'entorn i d´apropar-se de la natura (flora, fauna...). A la muntanya, ens carreguem d´energia, ens refem una salut i prenem coneixement del medi natural i de la seva riquesa. De l´excursionisme familial a l´excursionisme tècnic, tothom hi troba el seu plaer. És també la relaxació activa o passiva. És descobrir aire pur, espais verges, silenci, vitalitat, etc.

 

CIRCUITS AVENTURA:

 

Els "circuits aventura" anomenats també "circuits acrobàtics en bosc"; són circuits preparats i adaptats amb tota seguretat per evolucionar d´arbre en arbre sobre una sèrie de tallers tenin uns certs metres d´alçada. Consisteix en fer uns recorreguts en equilibri sobre ponts tibetants, lliscar sobre unes tirolines, etc. Naturalment seguint les consignes de seguretat. Són circuits lúdics, naturals i esportius. Ofereixen sensacions i moments de plaer per conviure en família i amb els amics.

 

ESCALADA:

 

L´escalada és un esport que es practica de manera lúdica fins a l'alt nivell. Es tracta d´evolucionar sobre una superfície vertical utilitzant els peus i les mans per progressar en un mur artificial (rocòdrom), d´un penyat-segat o d´una paret. L´escalada és un esport en el qual tothom, des de la persona neòfita a la més experimentada pot trobar sensacions fortes, plaer i fins i tot una activitat de plena natura i de descoberta.

 

VIES FERRATES:

 

Descobriu la muntanya altrament utilitzant les vies ferrates. La via ferrata és una activitat entre l´excursionisme i l´escalada, és un itinerari amb cables, escales i passarel·les. Així doncs podem evolucionar dins un món vertical sense ésser un grimpador experimentat. És a dir que permet accedir progressivament, al buit, a la verticalitat, i a les parets escarpades. Ofereix l´oportunitat de descobrir les sensacions de l´alpinisme. En canvi és important respectar estrictament les regles pel que fa la progressió i a la utilització del material específic.

 

SENSACIONS FORTES ASSEGURADES.

 

DESCENS DE BARRANCS:

 

El barranquisme és una activitat que combina l´element aquàtic i la verticalitat. Encadenem salts, tobogans, natació, cascades d´aigua, ràpels, etc, per baixar per valls estretes, en gorges abruptes amb vessants verticals i a vegades desplomades. Malgrat el seu caràcter lúdic i d´accessibilitat aparentment fàcil, el descens de barranc és exigent en tècnica i en equipament. La pràctica d´aquest esport s´ha de fer respectant les consignes de seguretat, i conèixer perfectament la utilització del material específic i de les tècniques de progressió adequades, essent un factor important de seguretat.

Activitat lúdica, esportiva, disfrutadora a condició de conèixer l´entorn i les maniobres tècniques.

 

RAQUETES DE NEU:

 

La raqueta de neu és el mitjà més accessible a tots per passejar a la muntanya a l´hivern. La raqueta és particularment adaptada als infants que poden accedir a l´entorn natural i jugar a la neu. És una eina formidable que permet gaudir dels plaers de la neu. És un excel·lent mitjà per anar a la búsqueda de la natura hivernal, per descobrir un món preservat i retrobar una certa virginitat. Però com tota pràctica a la muntanya, és imprescindible conèixer-ne i respectar-ne les regles. 

 

En conclusió direm que l'esport a la muntanya és quelcom que s´aprén. Per ajudar-vos en la descoberta de les diferents disciplines deixeu-vos guiar per els professionals que sabran acompanyar-vos als llocs més ben adaptats a les vostres capacitats. Gràcies a l'aquests professionals, descobrireu la muntanya i aprendreu, a poc a poc, les tècniques de progressió de cada disciplina amb tota seguretat.

 

Aquests professionals de la muntanya són, a la vegada, educadors esportius, animadors, formadors, i organizadors al servei de la natura i del públic.

 

DEIXA´T GUIAR - DEIXA´T PORTAR

FES-TE ACOMPANYAR PER UN PROFESSIONAL

_______________________________________________________________________________

 

 | PRINCIPAL TITULACIONS  |  SOCIS FOTOS  |  CONTACTEU  | 

 

agama © andorra 2006 tots els drets reservats